Přeskočit na obsah

KOLIBŘÍK UŽ ROK PARTNEREM UNIQA BRNO

Kolibřík už rok rozvíjí spolupráci s pojišťovnou UNIQA Brno s cílem podpořit zaměstnávání lidí se zdravotním postižením. Lidé s hendikepem mají díky tomu šanci získávat nové pracovní příležitosti v oblasti finančnictví, stejně jako jejich zdraví kolegové.

Na pobočce, kterou vytvořil Kolibřík v rámci spolupráce v UNIQA Brno, pracuje nyní celkem 13 hendikepovaných zaměstnanců na projektech klientského centra, podatelny, oddělení penzijního spoření a oddělení pohledávek. Zdravotní omezení těchto pracovníků jsou různá. Například David čelí duševní poruše. Své životní zkušenosti sdílel i knižně. Vydal již dvě knihy o životě s bipolární poruchou a jejich prostřednictvím vyvrací stigmata spojovaná s duševním onemocněním. Další Kolibřík Filip měl našlápnuto na kariéru profesionálního hokejisty. Bohužel se mu stal během zápasu úraz, jež mu sportovní cestu navždy uzavřel. Nyní se Filip realizuje v oboru klientského servisu, v němž s Kolibříkem spolupracuje již čtvrtým rokem. Ve svém volném čase se věnuje seberozvoji v oblasti IT dovedností.

Kolibřík má do budoucna v plánu spolupráci s UNIQA dále rozšiřovat. Díky outsourcingu aktivit UNIQA do sociálního podniku Kolibřík se daří lidem s hendikepem nabízet důstojná pracovní místa na mnoha úsecích finanční skupiny. „V Kolibříku asi zakládáme na jedinečném a individuálním přístupu ke každému zaměstnanci. Jejich zdravotní handicap není překážkou, ale výzvou. Naši Kolibříci jsou díky spolupráci s UNIQA nyní součástí dalších kolektivů zaměstnanců bez zdravotního omezeni. Pracují v přátelském prostředí podněcujícím spolupráci, pochopení a nový pohled na život se zdravotními nesnázemi,“ komentoval spolupráci ředitel Kolibříka Josef Novotný.

Členka představenstva UNIQA odpovědná za HR, brand, marketing a komunikaci Ganna Pidgorna k tomu dodává: „Toto je názorný příklad z praxe, že u nás nejsou diverzita a inkluze jen prázdné proklamace. Velmi mě těší, že se skupina Kolibříků postupně rozrůstá, protože její přínos je obrovský jak v pracovní, tak i lidské rovině. Věřím, že postupně budeme schopni nabídnout uplatnění i v rámci dalších projektů a že i nadále budeme v oboru finančních služeb v tomto směru na špici flexibility.