Přeskočit na obsah

Věra Hošková: Pro mě je to obrovská výzva. Děkuju především za důvěru

Kolibřík CSR má od začátku března novou výkonnou ředitelku. Stala se jí Věra Hošková, která dříve pracovala jako HR Business Partnerka na pražské pobočce. Jak se dostala až pozici výkonné ředitelky? A na co se ve své funkci hodlá zaměřit? 

Od prvního března se stáváte novou výkonnou ředitelkou sociálního podniku Kolibřík CSR. Jaká to bude změna ve Vaší práci?

Pro mě je to obrovská výzva. Ráda bych poděkovala zejména našim jednatelům za důvěru, kterou mi dali. Doufám, že se všechno podaří. A budu se snažit, aby se Kolibřík rozvíjel dál a abychom připravili daleko pracovních víc míst pro lidi s hendikepem.

Jakým tématům byste se chtěla jako výkonná ředitelka Kolibříku věnovat?

Za prvé by to byl určitě rozvoj našich zaměstnanců, kteří mají hendikep. Určitě bych také chtěla ještě posílit a vylepšit psychosociální podporu, kterou jim poskytujeme. A zároveň na druhé straně ještě více rozvíjet spolupráci s našimi zákazníky, plus i s veřejnými institucemi. Například nyní pracujeme na naplňování Memoranda o spolupráci s Poslaneckou sněmovnou, které jsme uzavřeli v loňském roce. A budeme nápomocni, aby se i instituce otevřeli s pracovním trhem lidem s hendikepem.

V loňském roce jste se stala laureátkou národních cen sociálního podnikání ZLATÁ VÁŽKA a zároveň jste vyhrála soutěž OZP zaměstnanec roku. Byl to tedy pro Vás mimořádně úspěšný rok?

Musím říct, že ano. Udělalo mi velkou radost, že téma hendikepu je stále otevřenější a že i lidé, kterým nebylo tak zcela přáno, se mohou dostat k něčemu takovému. K takovým cenám.

Můžete nám krátce přiblížit, jaká byla vaše cesta v sociálním podniku Kolibřík až k postu výkonné ředitelky?

Já jsem začala pracovat v Kolibříku v roce 2019 na pozici HR Business Partnerky, když jsme vlastně teprve otevírali pobočku v Praze. Během těch čtyř let se náš tým rozrostl na zhruba padesát Kolibříků. Vytvořili jsme padesát nových pracovních míst pro lidi s hendikepem. Mojí hlavní náplní práce byla právě péče o naše zaměstnance a zároveň rozvoj nových zakázek. A postupně jsem se podílela na vytváření nových procesů, až jsem se dostala k pozici výkonné ředitelky.