Přeskočit na obsah

Rodí se nadační fond kolibřík

Platformou pro naše dobročinné aktivity je od roku 2020 COLIBRI fond, díky kterému plníme jeden z principů sociálního podnikání – vracíme část zisku zpět našim zaměstnancům a dalším potřebným. V součtu jsme dosud darovali více než 3 miliony korun.

Podporujeme zejména „malé” příběhy našich kolegů, kteří se ocitli v tíživé sociální či zdravotní situaci. Přispíváme např. na nákup léků, brýlí, kompenzačních pomůcek, úpravy zubů, zdravotní pobyty, psychoterapie nebo energie. Kolibříci také hojně využívají možnost získat dar na školní pomůcky, dětské tábory či kroužky.

Takovým darem jsme potěšili i kolegyni Petru Schusterovou. Chtěla bych Kolibříku za příspěvek moc poděkovat. Dětské tábory nejsou v dnešní době vůbec levnou záležitostí a tím spíš, pokud mate děti dvě. Kolibřík je úžasný zaměstnavatel a jsem ráda, že můžu být jeho součástí, vzkázala Petra.

Příjemce pomoci však nemusí být nutně z Kolibříků, podporujeme i příběhy pomoci z našeho okolí. A lhostejní nejsme ani k „velkým” projektům – jen na podporu Ukrajiny od nás letělo 300 tisíc korun.

Pomáhat ke šťastnějšímu konci je pro nás jednoduše radost. Proto se v hlavě našich ředitelů zrodil nápad, jak pomoc ještě navýšit a lépe zacílit. Založili jsme Nadační fond Kolibřík, který nyní přebírá a dále rozšiřuje veškeré aktivity Colibri fondu.

Přerod našich dárcovských aktivit v opravdový Nadační fond nám umožní soustředit se více i na fundraising a pouštět se do ještě ambicióznějších projektů. Mám radost, že se Kolibříci nebojí žádat si o příspěvek nebo bezúročnou půjčku, ale ještě více mě těší, když vidí potřeby ve svém okolí a nejsou k nim lhostejní. Jsem hrdý na svoje kolegy, uvedl zakladatel Kolibříka Pepa Novotný.