Přeskočit na obsah

Memorandum skupiny ETINCELLE & Kolibřík CSR

Skupina sociálních podniků Etincelle a Kolibřík, CSR se vzájemně dohodli na spolupráci v níže specifikovaných oblastech a shrnují je do tohoto prohlášení.

Obě společnosti mají bohaté zkušenosti se zaměstnáváním OZP na chráněném trhu práce, které chtějí vzájemně sdílet. 

Hlavním cílem je projektová spolupráce v rámci inovačního programu O KROK, který podpoří zaměstnávání lidí se zdravotním postižením na otevřeném trhu práce.

Etincelle se již 15 let věnuje postupné změně pohledu na zaměstnávání lidí s hendikepem. Zaměřuje se zejména na osoby s mentálním postižením a jejich opětovné zařazení do běžného života. Skupinu Etincelle tvoří několik sociálních podniků, které dávají důstojnou práci více než 150 lidem s hendipem. Etincelle provozuje síť kaváren a bister, řemeslnou pekárnu, pekařství, farmu, prádelnu a úklidové týmy. Je držitelem ocenění EY Společensky prospěšný podnikatel roku 2018.

Kolibřík CSR se zaměřuje na vytváření CSR týmů v korporátních společnostech. Poskytuje tak motivující práci pro OZP i OZZ za podmínek, které se umí přizpůsobit míře zdravotního stavu zaměstnanců. Zaměstnává přes 50 osob se zdravotním postižením. Na trhu působí osmým rokem. 

Od spolupráce si slibujeme vzájemnou podporu v obchodní činnosti, sdílení zkušeností naší specifické práce a i některé další společné projekty v oblasti CSR, dodává ke spolupráci Zdeněk Kosour, výkonný ředitel sociálního podniku Kolibřík CSR.

Jsme moc rádi, že se Kolibřík ztotožňuje s naší snahou o přesun zaměstnanců z řad lidí s hendikepem z chráněného na otevřený trh práce. A můžeme tak spolu dokazovat běžným zaměstnavatelům, že zaměstnávat lidi s postižením není tak složité, jak se může na první pohled zdát, doplňuje za Etincelle Jakub Knězů, ředitel a zakladatel.

Obě společnosti jsou členy Asociace společenské odpovědnosti.