Přeskočit na obsah

CENY ZLATÁ VÁŽKA OCENÍ VÝJIMEČNOU PRAXI V OBLASTI SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ

Cílem Cen je popularizovat téma zaměstnávání zdravotně a sociálně znevýhodněných osob, práci sociálních podniků a vytvářet inspiraci pro spolupráci mezi sociálními firmami a veřejnými institucemi. Nedílnou součástí je také seznamování veřejnosti se zaběhlou praxí v zahraničí.

Jednou z mých priorit v čele Poslanecké sněmovny je otevírat ji všem lidem bez rozdílu. Systematická podpora sociálního podnikání představuje cestu, jak sblížit svět zákonodárců se světem lidí potýkajících se v životě s nejrůznějším znevýhodněním. Sociální podnikání je skvělá forma zaměstnávání lidí, kteří překonávají určitý handicap. Každý ostatně chceme být ve svém životě prospěšný a vnímaný ostatními s respektem. I tomu sociální podniky slouží,“ uvádí předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová.

Ceny přichází v době, kdy vrcholí připomínkové řízení návrhu nového zákona o registrovaném sociálním podniku.

„ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards je výjimečný projekt už díky unikátní spolupráci organizací z hned několika oblastí naší společnosti. Na vzniku se podílí kolegové z Parlamentu, ministerstev, z bankovního sektoru, sociální podniky, nadační fondy. V rámci vyhlášení kategorií pak budeme zapojovat také státní správu, kraje či města a obce a hledat příběhy sociálních firem a jejich zaměstnanců, které pomohou přiblížit veřejnosti důležitost tohoto odvětví sociální ekonomiky,” vysvětluje Zdeněk Kosour z Deklarace odpovědného podnikání, z. s, a mluvčí Cen.

Celou tiskovou zprávu si můžete stáhnout ZDE.