Přeskočit na obsah

Kolibřík & ČSOB otevřeli poradenské místo Diversity point

Kolibřík ve spolupráci s ČSOB otevřel na konci března unikátní poradenské místo v kampusu na Radlické ulici, kde najdou zázemí kolegové se sociálními, zdravotními hendikepy nebo lidé, které čekají důležité životní výzvy (odchod do důchodu, návrat z rodičovské apod.). Zaměstnanci si sem budou moci přijít pro osobní konzultace a také rady, jak zvládnout nejrůznější situace, které život přináší.

Diversity point je multifunkčním prostorem, psychosociální podporu a tiché prostředí pro řešení diskrétních témat nabízí nejen OZP zaměstnancům, ale i kmenovým zaměstnancům banky. Dále zde budou probíhat zajímavé eventy, tematické přednášky a různá inspirativní setkání pro sdílení zkušeností mezi korporátním světem a sociálními podniky. Součástí je také obchůdek s výrobky se sociálních podniků nebo book swap (přines knihu, odnes si jinou).

„ Ve chvílích, kdy nás osud vystaví nepřízni, hledáme pomoc a radu a obracíme se pro ně na různá místa s nejistým výsledkem. Právě pro tyto situace jsme se rozhodli vytvořit v naší budově unikátní poradenské místo a prostor pro inspiraci v různých životních situacích. Věřím, že tuto aktivitu naši kolegové přivítají a Diversity point bude místem plným života,“ komentuje Petr Hutla, člen představenstva ČSOB.

Zdeněk Kosour, ředitel Kolibřík CSR k tomu dodává: „Rozšiřujeme své značné aktivity z oblasti podpory zaměstnávání kolegů s hendikepem dalším směrem. Diversity point nabídne celou řadu praktických benefitů pro potřebné a zároveň může být prostorem pro vzájemnou inspiraci. Tím můžeme posunout téma zaměstnávání zdravotně a sociálně znevýhodněných v České republice o velký kus dál.