Přeskočit na obsah

ZNÁME LAUREÁT(K)Y ZLATÉ VÁŽKY, JEDNOU Z NICH JE I VĚRKA HOŠKOVÁ

V pátek 3. listopadu byli na slavnostním galavečeru v Černínském paláci vyhlášeni vítězové prvního ročníku národních cen sociálního podnikání. Laureáti šesti kategorií si odnesli výhry  sošku Zlaté Vážky z dílny sochaře Viléma Friče.

Hvězdný večer, při kterém ZLATÁ VÁŽKA přistála v Černínském paláci, slavil nevídaný úspěch. Velký podíl na tom má ředitel Kolibříka a zároveň ředitel cen Zdeněk Kosour, bez kterého by Zlatá Vážka nikdy nevzlétla a který byl po celou dobu pohonem pro její křídla. Jednou z „hvězd“ večera byla také naše kolegyně,HR Business Partnerka Věrka Hošková, která získala první místo v kategorii Asistent/ka roku za svou práci  s hendikepovanými zaměstnanci v Kolibříku.  

“Z prvního ročníku máme jenom samé pozitivní ohlasy. Jak od zástupců vlády, obou komor parlamentů, tak od samotných sociálních podniků. Zlatou linkou galavečera byly úžasné příběhy lidí, kteří se rozhodli navzdory nepřízni osudu, že to nevzdají a budou součástí běžného pracovního života,“ zhodnotil průběh ředitel národních cen ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards Zdeněk Kosour.

A jak to celé vlastně dopadlo?

Na prvním místě v kategorii Inovativní podnik se umístila společnost Revenium, z.s., která provozuje bioplynovou stanici na zpracování odpadu vzniklého při pražení kávy. Na druhém místě se pak umístila společnost Cider Bohemia a na třetím Institut pro památky a kulturu, o.p.s.

Ocenění za první místo v kategorii Inspirativní spolupráce si odnesly DobroDílo s.r.o. a LINDSTRÖM.cz, na druhém místě se umístila spolupráce Aranžérie a Deloitte a na třetím Chrpa a Lagardere Travel.

První místo v kategorii Asistent/ka roku si odnesla naše kolegyně Věra Hošková, která vede pražskou pobočku Kolibříka. Druhým místem v této kategorii porota ocenila práci Jany Kubáčkové z Kavárny Láry Fáry a třetím odměnila Petru Fukovou z Domova sv. Anežky.

Institucí roku se stal Královehradecký kraj a jeho Centrum investic, rozvoje a inovací (CIRI). Konkurentem v této kategorii mu byl Pardubický kraj a dále pak Magistrát města Brna.

Poslední soutěžní kategorií byla Osobnost roku. V letošním roce si toto ocenění převzal Ondřej Závodský z Ministerstva práce a sociálních věcí. Ve stejné kategorii byly rovněž oceněny za přínos sociálnímu podnikání místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová a reportérka domácí redakce České televize Lea Surovcová.

Národní ceny sociálního podnikání letos poprvé vyhlásila domovská organizace Kolibříka – Deklarace odpovědného podnikání – spolu s generálním partnerem ČSOB a Poslaneckou sněmovnou. Zlatá vážka získala záštitu Poslanecké sněmovny PČR, Ministerstva zahraničních věcí ČR, Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a zmocněnkyně vlády pro lidská práva Kláry Šimáčkové Laurenčíkové a podporu řady dalších partnerů.

FOTOGALERIE  z galavečera je k dispozici ZDE