Přeskočit na obsah

Kolibřík opět stírá hranice. Tentokrát spolu s Lékaři bez hranic

Co má společného náš sociální podnik Kolibřík CSR s humanitární organizací Lékaři bez hranic? Stírání hranic, ať už těch demografických, zdravotních, sociálních nebo pracovních s cílem pomoci tam, kde je potřeba. Logicky tak vznikla smysluplná spolupráce, kdy se dvě kolegyně s hendikepem zapojily do týmu Lékařů bez hranic.

Spolupráci vyjednával HR tým Kolibříka od léta loňského roku. Dvě nové posily z řad Kolibříků, paní Simona s Terezou, pak v únoru nastoupily jako jako zaměstnankyně na zkrácený úvazek do týmu péče o dárce této mezinárodní organizace.

Jejich naplní práce je především telefonická péče o dárce, kteří se rozhodli podporovat humanitární a zdravotnické mise v nejrůznějších koutech světa zasažených válkou, hladomory nebo přírodními katastrofami.

„V Kolibříku finančně podporujeme nejen naše vlastní zaměstnance v nouzi, ale pravidelně se také zapojujeme do humanitární pomoci v zahraničí, jako např. pomoc lidem se zdravotním hendikepem na válkou zasažené Ukrajině nebo pomoc po ničivém zemětřesení v Turecku. Bez váhání jsme vstoupili do partnerství s Lékaři bez hranic. Dvojitou radostí je pak pro nás aktivního zapojení našich Kolibříků v call centru Lékařů bez hranic,“ komentoval spolupráci ředitel Kolibříka Zdeněk Kosour. 

Lékaři bez hranic již od roku 1971 pomáhají poskytovat zdravotní péči lidem zasaženým přírodními katastrofami, epidemiemi, nebo válečnými konflikty. Působí ve více než sedmdesáti zemích světa, na její činnosti se většinově podílí místní lidé a téměř veškeré její příjmy pocházejí od dárců. Česká pobočka této humanitární organizace vznikla v roce 2006.

Vítáme, že díky spojení Kolibřík & Lékaři bez hranic vznikají další pracovní místa pro ty, co mají nějaké zdravotní omezení a uvítají zkrácený pracovní úvazek a flexibilní pracovní dobu.