Přeskočit na obsah

Kolibřík CSR má novou výkonnou ředitelku

Novou výkonnou ředitelkou sociálního podniku Kolibřík CSR se od března 2024 stává Věra Hošková. Do nové funkce přechází z dosavadní pozice manažerky pro region Praha a HR Business partnerky.

Z pozice výkonné ředitelky bude řídit manažerský tým, pod nějž spadá přes 120 zaměstnanců sociálních podniků sdružených ve skupině Kolibřík. Více než 85 % těchto zaměstnanců je se zdravotním či sociálním hendikepem.

„Je to pro mě velká výzva a zároveň příležitost k dalšímu rozvoji našeho sociálního podniku, který se stal mou srdeční záležitostí. Chtěla bych se ještě více zaměřit na péči o OZP kolegy, na podporu jejich zaměstnávání a podpůrné benefity. Mým cílem je také rozvíjet obchodní vztahy a rozšiřovat spolupráci se stávajícími partnery, např. s Poslaneckou sněmovnou,“ uvedla Věra Hošková.

Věra Hošková pracuje v sociálním podniku Kolibřík CSR od října 2019, předtím působila ve finančních a vzdělávacích oborech. Ve své práci je jedinečná díky své energii, přirozenosti, otevřenosti, velké empatii a pracovitosti. Inspiruje svoje kolegy mimo jiné svou osobní zkušeností, protože se sama od mládí potýká s těžkou vrozenou srdeční vadou a s ní spojeným zdravotním omezením.  V roce 2023 se stala laureátkou národních cen sociálního podnikání Zlatá Vážka v kategorii Asistent/ka roku; převzala také ocenění OZP zaměstnanec roku 2022.